BiH
39

Ivanić: Mogu pobijediti Željku Cvijanović

FENA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić uvjeren je da će opozicija u Republici Srpskoj (RS) postići dogovor o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH iz RS-a i da on u izbornoj utrci za tu funkciju može da pobijedi kandidatkinju SNSD-a, DNS-a i SP-a Željku Cvijanović.

Ivanić je potvrdio da će sutra biti donijeta konačna odluka o kandidatu opozicije.

"Ostalo je još jedno malo nedefinirano pitanje. Koliko znam, većina članova opozicionog Saveza za promjene jeste za to da da podršku meni", rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Protiv kandidature Ivanića je Srpska napredna stranka Jovana Hadži Mitrovića, a Ivanić smatra da Mitrović pokušava da izgradi poziciju za svoju partiju.

"Ako je Mitroviću stalo do jedinstva opozicije i promjena, mislim da sutra ne bi trebalo biti problema", rekao je predsjednik PDP-a.

Odbacio je optužbe lidera SNSD-a da Savez za promjene u RS ne postoji, što se vidi i po tome da ne mogu da dogovore kandidata.

Ivanić ističe da je uvijek dobro da postoji nekoliko osoba koje se kandidiraju za određenu funkciju, a da ključne opozicione stranke u RS već duže pokazuju jedinstvo.

Ako bude kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH iz RS, uvjeren je da može "pobijediti“ Željku Cvijanović, jer, kako je podsjetio, i na prošlim izborima razlika između njega i kandidata SNSD-a, DNS i SP-a, Nebojše Radmanovića bila je oko 6.000 glasova, uz rekordan broj nevažećih glasova.

"To jasno govori da je bila u pitanju manipulacija izborima. Ako sam prije četiri godine imao takvu vrstu podrške, uvjeren sam da ću je imati i sada, kao i podršku velikog broja ljudi kojima je stalo do stabilne RS u kojoj će imati ljude koji na međunarodnom planu mogu braniti poziciju RS. Sa mnom je RS potpuno sigurna", tvrdi Mladen Ivanić.