Lider PDP-a za Klix.ba
185

Ivanić: Koalicija SDP-SBB imat će velike posljedice za Bošnjake

Piše: J. Hadžiahmetović
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Lider PDP-a Mladen Ivanić je u razgovoru za portal Klix.ba kazao kako posljednja dešavanja na političkoj sceni u BiH predstavljaju "pripreme za lokalne izbore".

"Između njih ja ne vidim nijedan zajednički pogled na političke i ekonomske prilike u BiH. Više mislim da je u pitanju interesna koalicija. Ne mislim da će nova koalicija imati velike posljedice po BiH, ali mislim da će imati velike posljedice po bošnjačko političko tijelo".

Iz Stranke demokratske akcije su od samog početka raspada koalicije sa SDP-om poručili kako neće izaći iz vlasti i najavili su blokadu zahtjeva Zlatka Lagumdžije za smjenu ministara iz Stranke demokratske akcije.

"SDA može blokirati smjenu nedolaskom na sjednicu Doma naroda. Ako to urade, onda će u potpunosti legitimisati ono što su godinama osporavali, a što su delegati iz reda srpskog naroda znali učiniti, znači, nepovoljne odluke blokirati nedolaskom. Mislim da SDA to ipak neće to uraditi", kaže Ivanić za portal Klix.ba.

Ovih dana iz SNSD-a optužuju opozicione stranke u RS-u za organiziranje protesta protiv početka gradnje velikog stambeno-poslovnog objekta na zelenoj površini u centru Banje Luke. Jučer je koordinator Centra za životnu sredinu Miodrag Dakić pozvan na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banja Luka. Lider PDP-a i jedne od opozicionih stranaka u tom bh. entitetu smatra kako su privođenja urađena po nalogu političke elite.

"Oni to sigurno ne bi uradili da nije neko za to zainteresiran. Ko bi to mogao biti, ja ne znam u ovom trnutku. Privođenje osoba za mene je apsolutni dokaz da u RS-u nema demokratije, ljudi nemaju pravo iznijeti svoje mišljenje. To je strah režima od širenja protesta", kazao je Ivanić na kraju.