BiH
8

Ivanić, Čović i Izetbegović sutra u zvaničnoj posjeti Sloveniji

FENA
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i članovi bh. Predsjedništva Dragan Čović i Bakir Izetbegović sutra će boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

U čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani, s početkom u 10.00 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, a na trgu će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

U 10.15 sati u Predsjedničkoj palači će biti održan susret članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Republike Slovenije.

Zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 10.45, a za 11.30 sati planirana je konferencija za novinare.

Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Protokolom posjete, predviđeni su i susreti s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom (12.00) i predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom (12.40).

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Gradsku vijećnicu i sastati se sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem (15.05), najavljeno je iz Predsjedništva BiH.