BiH
0

Ivanić: Božić poziva na bratoljublje

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjere.

U čestitki se ističe da Božić poziva sve ljude da žive u bratoljublju i jevanđeljskoj skromnosti, te da se drže novozavjetnog učenja da nikada ne čine drugima ono što ne žele da njima drugi čine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Rođenje Hristovo, praznik ljubavi, mira i porodice, govori nam o životu u slozi jednih sa drugima i to, shodno riječima svetog apostola Pavla: Podnoseći jedni druge i opraštajući jedni drugima. Praznik Božića otkriva veliku tajnu spasenja svijeta, vraćajući nas univerzalnim vrijednostima, podsjećajući nas na neophodnost brige za druge i ljubavi prema drugima", ističe se u Ivanićevoj čestitki.

On ističe da se i ovoga Božića sjećamo svih nevoljnika, stradalnika i prognanika i svih kojima je učinjena bilo kakva nepravda koje želimo da utješimo riječima: "Hristos se rodi! Radujte se, jer evo, Gospod dolazi da obriše svaku ljudsku suzu".

"Svima vama, kao i svim pravoslavnim vjernicima širom svijeta, želim da predstojeće božićne praznike provedete sa svojim najmilijima u dobrom raspoloženju. Pozdravljamo sve ljude dobre volje, uz tradicionalni božićni pozdrav Mir Božiji – Hristos se rodi!", poručuje Ivanić.