BiH
0

Ivanić: Borbi protiv korupcije dati ogroman prioritet

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poručio je da će kao budući član Predsjedništva BiH dati ogroman prioritet borbi protiv korupcije u ovoj zemlji.

"Pokazalo se da korupcija nije samo prisutna u Republici Srpskoj, već da je to jedan od problema koji muči i zajedničke institucije BiH", istakao je Ivanić na javnoj tribini PDP-a u banjalučkom naselju Lazarevo.

Ivanić je istakao da privođenje bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića i priča o šteti od dvije milijarde KM upućuje na to da je jedna od ključnih obaveza članova Predsjedništva BiH da se bore protiv toga.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Branislav Borenović rekao je da je na tribini predstavljen ekonomski program PDP-a, realan socijalni program, te da je bilo govora o borbi protiv kriminala i korupcije u Srpskoj.

Borenović je rekao da je na tribini bilo riječi o tome kako sanirati posljedice poplava koje su u maju zadesile Lazarevo.

"To znači da se mora ispitati odgovornost ljudi za ono što se dešavalo i kako da spriječimo eventualne poplave u narednom periodu", istakao je Borenović.