BiH
0

Ivanić: Birači da odaberu promjene ili "po starom"

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je večeras na predizbornom skupu PDP-a u Milićima da narod u Republici Srpskoj 12. oktobra odlučuje hoće li nastaviti putem kojim je išao u posljednjih devet godina ili će nešto promijeniti.

"Ako se narod odluči da nastavi kako je išao ovih devet godina, glasat će za SNSD, a ako se odluči da bude makar malo drugačije, glasat će za partije iz Saveza za promjene", rekao je Ivanić.

On je dodao da je sve što je SNSD obećao u tih devet godina bila prevara - referendum o nezavisnosti Republike Srpske, gašenje Suda i Tužilaštva BiH, izgradnja termoelektrana u Gacku i Ugljeviku, autoput Novi Grad - Bijeljina i drugo.

"Prije devet godina ostavili smo 310.000 zaposlenih ljudi. Danas u Republici Srpskoj radi 60.000 manje. Mimo, toga, imali smo činjenicu da je prije devet godina postojao Telekom, da je bio uređen i da je u Budžet Republike Srpske donosio 100 miliona KM /godišnje/. Nema više Telekoma - pare su potrošene, a novca nema", rekao je Ivanić.

Na predizbornom skupu u Milićima predstavljeni su i kandidati PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.