CEMT dozvole
0

Istražne radnje se ne odnose na period 2008/2009. godina

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ministarstvo komunikacija i prometa BiH demantiralo je navode pojedinih medija da se istraga u povodu optužnica koje je Tužilaštvo BiH podiglo protiv sedam službenika tog ministarstva, a u vezi s raspodjelom CEMT dozvola, odnosi na period 2008/2009. godina.

"Naglašavamo da je za navedeni period u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i u Domu naroda PSBiH, formirano istražno povjerenstvo sastavljeno od zastupnika koji imaju za cilj utvrditi dokaze o navodnim nepravilnostima raspodjele CEMT dozvola za period 2008/2009., kada je na čelu Ministarstva komunikacija i prometa BiH bio Božo Ljubić", navedeno je u saopćenju pristiglom iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Ministarstvo pojašnjava da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnice protiv sedam državnih službenika iz BiH koji su bili članovi Povjerenstva za raspodjelu CEMT dozvola za period 2006/2007. godina. Na čelu ministarstva tada se nalazio ministar Branko Dokić.

Kada su u pitanju raspodjele dozvola za 2009/2010., sa sadašnjim ministrom komunikacija i prometa BiH Rudom Vidovićem na čelu, u skladu sa utvrđenim kriterijima, raspodjela je u završnoj fazi i konačna lista bit će objavljena i dostupna svim prevoznicima, kao i putem web stranice ministarstva, saopćeno je.