BiH
6

Istraga o navodima da je inspektor prijetio da će bebe baciti u Vrbas

FENA
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka preduzimaju sve aktivnosti radi utvrđivanja navoda jednog Banjalučanina koji tvrdi da je inspektor Aleksandar Trninić prijetio gostima banjalučkog lokala Dajak, među kojima je bila i porodica s bebama, da će njih i djecu pobaciti u Vrbas jer su Turci.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da policija utvrđuje sve činjenice i da li postoje eventualni elementi krivičnog djela ili prekršaja.

"U zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja, preduzet će se mjere iz naše nadležnosti", potvrdila je Markanović.

Pojasnila je da se pozivaju i svjedoci, uzimaju izjave i drugo, sve da bi se utvrdilo šta se stvarno desilo u tom ugostiteljskom lokalu.

U izjavi Nezavisnim novinama iz Banje Luke jedan od gostiju Dajaka ispričao je da je njegova porodica, među kojima su i dvije bebe, bili "meta“ verbalnog napada i prijetnji pijanog inspektora.

"Sjeli smo u baštu lokala u kojoj je bilo i drugih gostiju. Sve je bilo normalno dok se nije pojavio taj čovjek za kojeg sam kasnije čuo da je Aleksandar Trninić, inspektor CJB Banja Luka, i da mu ovakva ponašanja nisu strana", ispričao je ovaj Banjalučanin potresen onim kroz šta je prošao s porodicom.

Nakon ulaska u baštu lokala, Trninić je počeo psovanje i vrijeđanje gostiju na nacionalnoj osnovi.

"Psovao nam je svima tursku majku, govorio da smo Turci i da je danas Vaskrs. Nekako je sve bilo glupo u početku, jer su više od pola gostiju bili Srbi. Međutim, u jednom trenutku prišao mi je i rekao da će mi bebe, koje su bile u kolicima, baciti u Vrbas, a zatim me uhvatio za vrat. Tada je situacija postala i više nego ozbiljna", ispričao je potreseni Banjalučanin.

Dodao je da se "uspio izvući iz krvničkog zahvata u koji ga je uhvatio inspektor CJB Banja Luka".

"Sve vrijeme, dok sam se naguravao s tim nasilnikom, mislio sam šta će se dogoditi s bebama. Vjerujte, nije bilo nimalo naivno", kazao je.

Nakon prijetnji i napada na njega, Trninić je otišao do susjednog stola i zagalamio na dvije starice, prijeteći i njima da će ih baciti u Vrbas.

Ogorčeni Banjalučanin je potvrdio da je sa svog telefona prijavio slučaj policiji, dodavši da će istrajati u tome da sve bude izvedeno pred lice pravde.

Inspektor Trninić posljednji put je spominjan u augustu prošle godine kada ga je Banjalučanin Draško Bojanić prijavio jer ga je pretukao.