BiH
0

Istočno Sarajevo će izdvojiti sredstva za opremu bolnice Kasindo

SRNA
Skupština Grada Istočno Sarajevo usvojila je danas Informaciju o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom bolnice Kasindo i konstatovala da je opština Istočna Ilidža produžila urbanističku saglasnost za rekonstrukciju paviljona "Srbija".

"Grad će izdvojiti sredstva, koja smo planirali budžetom, za nabavku opreme i aparata bolnici Kasindo, a sve ostalo će morati da čeka usvajanje budžeta za narednu godinu, kada ćemo pokušati da iznađemo načine kako i koliko mi kao grad i opštine u njegovom sastavu možemo da izdvojimo za igradnju bolnice", rekao je predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

Razmatrajući Informaciju o zaštiti životne sredine na području grada, sa posebnim osvrtom na oblast voda i zaštitu izvorišta vode za piće, odbornici su zaključili da i dalje postoje određeni problemi koje stvara neplanska sječa šume, čime se ugrožavaju izvorišta.

"Šuma se sječe nekontrolisano, a opštine nemaju sredstava da više pažnje posvete vodozaštiti, odnosno zaštiti izvorišta pitke vode. I bez obzira na to, preduzeća koja se bave vodosnabdijevanjem dobro funkcionišu, osim preduzeća na Sokocu, koje je u problemu i praktično u stečaju", rekao je Lučić i izrazio nadu da će opština u saradnji sa Vladom Republike Srpske naći rješenje.

On je dodao da je danas razmatrana i Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja, prema kojoj na području grada ima oko 9.500 evidentiranih nezaposlenih lica, od kojih njih 8.600 aktivno traže posao, a preostali su na evidenciji zbog sticanja nekih drugih prava, kao, na primjer, prava na penzionsanje.