BiH
0

ISS Mostar: Ni danas nije pronađeno tijelo starca iz Sarajeva

Klix.ba
Tijelo F.M. (1938) iz Sarajeva, koji je 27. decembra skočio sa Starog mosta, otkad mu se gubi svaki trag, nije pronađeno ni danas.

Tri spasilačke službe iz Mostara, HGSS, GSS i ISS od 10 do 14 sati u Neretvi su intenzivno tragale za tijelom utopljenika, ali je potraga bila bez rezultata.

Mostarskim spasiocima pomagale su kolege iz GSS Široki Brijeg, GSS Posušje, GSS Tomislavgrad i GSS Jablanica te Kajakaškog kluba "Brodari" i Ronilačkog kluba "Neretva".

Pretražene su obale Neretve u dužini oko 15-tak kiilometara, na potezu od Starog mosta do mjesta Maloševići. U očekivanju mogućeg isplivavanja tijela utopljenika veliki broj spasilaca je raspoređen u čamace, kajake i duž obje obale pregledalo sve potencijalne lokacije gdje se tijelo moglo pojaviti. S obzirom da današnja potraga nije dala rezultat u daljnem periodu će se aktivnosti nastaviti smanjenim intezitetom (kajakaške patrole) do organizacije nove obimnije potrage koja je predviđena u idućih sedam do deset dana, saopćeno je iz ISS Mostar.