BiH
5

Ispumpana voda iz prostorija Federalnog parlamenta

FENA
Voda iz prostorija Federalnog parlamenta, koja je zbog nabujale Miljacke prodrla u amfiteatar, gdje se održavaju sjednice Parlamenta Federacije BiH i u prostor arhive u podrumskom dijelu zgrade, ispumpana je te je stanje normalizovano - potvrđeno je Agenciji FENA iz Sektora osiguranja Parlamenta FBiH.
Foto: FENA
Foto: FENA

Tokom jučerašnjeg dana uposlenici Sektora osiguranja intenzivno su ispumpavali vodu, posebno iz podrumskih prostorija, gdje je nivo vode bio viši od 20 cm.

Naime, došlo je do začepljenja kanalizacione mreže, s obzirom na to da kišnica nije mogla otjecati, što je sanirano bez ikakvih posljedica.

Foto: FENA
Foto: FENA

Nešto manje vode prodrlo je u salu Federalnog parlamenta, odnosno amfiteatar gdje je jedan dio zida mokar, zbog čega utičnice nisu u upotrebi, dok u ostalom dijelu sale elektroinstalacije funkcionišu.

Sala je smještena u dnu objekta, ispod nivoa Miljacke čiji je vodostaj zbog obilne kiše u Sarajevu izuzetno povećan.

Foto: FENA
Foto: FENA

To je bio jedan od razloga što jučer nisu održane sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta. Drugi razlog je nemogućnost dolaska delegata, koji žive van Sarajeva zbog veoma teške situacije uzrokovane poplavama u BiH.