BiH
141

Ispraćena sedma generacija IUS-ovih diplomanata, promovirana 244 studenta

Klix.ba
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je u subotu 13. juna 2015. godine, ispratio 7. generaciju diplomanata I, II i III ciklusa studija.

Na svečanoj ceremoniji promovirano je 244 diplomanata i magistranata Internacionalnog univerzitetu u Sarajevu (IUS). Na svečanoj ceremoniji na platou ispred Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) bili su prisutni eminentni članovi diplomatskog kora, kulturnig, ekonomskog, socijalnog i političkog života iz BiH, Republike Turske, kao i roditelji, članovi njihovih porodica, prijatelji.

Rektor IUS-a, prof. dr. Yücel Oğurlu je uputio iskrene čestitke svim diplomantima. "Ovog puta zatvarate jedno a otvarate drugo poglavlje vašeg života. Želim vam kazati da vas zasigurno čeka uspješna i nadasve obećavajuća budućnost, ispunjena profesionalnim i akademskim uspjehom. Na kraju bih želio da se iskreno zahvalim vašim porodicama na njihovom trudu i podršci koju su vam dali i nadam se da ćete u vašim srcima čuvati uspomenu na IUS".

Predsjednik Fondacije, Hasan Topaloğlu se kratko obratio prisutnima riječima dobrodošlice.

"Svim diplomantima koji su danas primili diplomu kao rezultat svog dugogodišnjeg rada u toku studiranja želim reći da vjerujem duboko da će vam biti od velike koristi u budućnosti. Želim da vaše znanje koje ste prikupili u toku studiranja bude od velike koristi, kako za vas, tako i za vaše porodice, društvo i svijet oko vas".

Ambasador Republike Turske u BiH, Cihad Erginay se također obratio prisutnim gostima kazavši da je ovaj dan zaista poseban dan u životima studenta i vjeruje da će ga svako pamtiti sa osmijehom do kraja života, te da se ovaj trenutak smatra jednom velikom prekretnicom koja će promijeniti njihove živote.Tokom Ceremonije proglašeni su i najbolji studenti na sva tri fakulteta i to:

Fakultet menadžmenta i javne uprave (FBA)

Prvo mjesto - Šejma Šikalo

Drugo mjesto - Hamza Preljević

Treće mjesto - Amila Madžak

Fakultet prirodnih i tehničkih nauka (FENS)

Prvo mjesto - Tarik Hrnjić

Drugo mjesto - Nisa Ozer

Treće mjesto - Naida Fetić

Fakultet umjetnosti i društvenih nauka (FASS)

Prvo mjesto - Nejra Jelovac

Drugo mjesto - Trianti Muliaasih

Treće mjesto - Nino Lojpur

Za najboljeg studenta Univerziteta, proglašena je Šejma Šikalo sa Fakulteta menadžmenta i javne uprave (FBA). Nakon oficijelnog dijela ceremonije, za sve goste je upriličen prijem i koktel.

IUS