BiH
513

Ispraćaj učesnika pohoda Marš Mira "Sarajevo-Nezuk-Potočari 2016"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kolona učesnika Marša mira "Sarajevo- Nezuk- Potočari 2016” krenut će u nedjelju 3. jula 2016. godine u 7:30 sati ispred spomenika šehidima i palim borcima u naselju Dolac Malta u Sarajevu.

Udruženje građana "Svjedoci svog vremena“ petu godinu zaredom organizira pohod Marša mira iz Sarajeva prema Potočarima. Učešće u ovogodišnjem Maršu uzelo je učešće osamdeset građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a koji će do Potočara za osam dana prepješačiti oko 260 kilometara.

Prvog dana pohoda, u nedjelju, planirano je pješačenje do Planinarskog doma Ozren gdje će kolona učesnika prenoćit, a drugog dana pješačit će se do Planinarskog doma Ponijerka Olovo, gdje će također biti organizirano noćenje.

Treći dan ide se do Planinarskog doma Javorje u Konjuhu, četvrti do Jelovog Brda, a petog, posljednjeg dana pješačit će se do Nezuka, gdje će se učesnici priključiti tradicionalnom Maršu mira "Nezuk-Potočari".

Iz UG "Svjedoci svog vremena" se nadaju da će na ovaj način doprinijeti jačanju osjećaja zajedništva, pripadnosti, odgovornosti i povezanosti te odati počast nastradalima.