BiH
0

Ispraćaj pješadijske jedinice OSBiH u Afganistan

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Miladin Milojčić prisustvovat će danas u vojnoj bazi Dubrave kod Tuzle, svečanom ispraćaju prve rotacije pješadijske jedinice Oružanih sanga BiH u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu.

Svečanosti će prisustvovati i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, zamjenici ministra odbrane BiH, predstavnici NATO štaba u Sarajevu i EUFOR-a. Ceremoniji ispraćaja u Tuzli prisustvovaće i predstavnik Ambasade Danske u BiH i vojno-diplomatski predstavnici stranih zemalja akreditovani u BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pripadnicima jedinice, gostima i zvanicama obratit će se Cikotić, general Milojčić i komandant Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH Senad Mašović.

Oba doma Parlamentarne skupštine BiH potvrdila su početkom septembra odluku Predsjedništva BiH o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnu misiju u Afganistan, čime su se i formalmo stekli za odlazak vojnika iz BiH u ovu misiju.