BiH
0

Ispitana Snježana Anić - otmičarka tromjesečne bebe

Sarajevo-x.com
U Tužilaštvu BiH ispitana je Snježana Anić, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo trgovine ljudima, a koja je uhapšena u nedjelju, 6. januara kada su pripadnici SIPA-e, MUP-a RS i MUP- a KS pod njenim skrbništvom pronašli tromjesečnu bebu otetu na Ilidži 3. januara.

Nakon koordinirane akcije kojom je rukovodilo Tužilaštvo BiH i u kojoj su učestvovali pripadnici SIPA-e, MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo, na području Banja Luke 6. januara 2008. godine godine, otkrivena je i lišena slobode Snježana Anić, osumnjičena za oitmicu djeteta i trgovinu ljudima, javljeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Tužilaštva BiH.

Iz izvještaja podnesenog Tužilaštvu BiH proizilaze osnovi sumnje da je imenovana, 3. januara 2008. godine na Ilidži, lažno ponudila Ramović Mirsadi da će joj pomoći oko učešća njenog maloljetnog sina na manifestaciji "Izbor najljepše bebe“, a koja se navodno održava u KSC "Skenderija“. Nakon toga je kupila odjeću za dijete, a onda je na prijevaran način udaljila Ramović Mirsadu od djeteta te se sa bebom udaljila sa lica mjesta i otputovala u Banja Luku.

Nakon privođenja osumnjičene u Tužilaštvo BiH, nadležni tužilac iz Odjela 3 ispitao je osumnjičenu te procjenom dostavljenih dokaza konstatovao da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu otmice iz člana 180. stav 2. KZ Federacije BiH, poslije čega je predmet ustupljen Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na mjerodavno postupanje, uz sugestiju da su ispunjeni zakonski uslovi za stavljanje prijedloga za određivanje pritvora protiv Snježane Anić.