BiH
48

Iskoristite lijepo vrijeme, sunce će nas pratiti sve do utorka

Piše: I.P.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bosna i Hercegovina danas je okupana suncem koje će zadržati svoj pozitivni uticaj sve do utorka, a u srijedu možemo očekivati pad temperature.

Temperature u bh. gradovima koje su izmjerene u 14 sati iznosile su od 23 u Sarajevu, Kupresu i Srebrenici, preko 26 u Mostaru i Doboju, pa do visokih 28 u Bihaću, Tuzli i Čapljini.

Sutra će našu zemlju pratiti slično vrijeme. Prije podne po kotlinama će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13 stepeni, na jugu od 12 do 16. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 22 i 28 stepeni.

U Sarajevu će se ponoviti lijepo vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 25 stepeni.

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba. Temperature će postepeno rasti i dostizati visoke vrijednosti, stoga je poželjno ne pretjerivati sa odjevanjem, javljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ponedjeljak ćemo dočekati uz uglavnom vedro nebo i dnevne temperature između 23 i 28 stepeni.

Početak kraja miholjskog ljeta moguć je u utorak za kada se predviđa oblačno vrijeme, ali i dalje visoke temperature od maksimalnih 28 stepeni.

Od srijede se očekuje postepeni pad temperature.