BiH
0

Isključenje sistema videonadzora na Kovačima konstatovano zapisnikom tehničke komisije

FENA
Fond Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida saopćio je danas da je isključenje sistema videonadzora na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, odnosno na mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, konstatovano zapisnikom tehničke komisije.

"Dvadeset petog jula 2006. Besim Jaganjac je izuzeo opremu po zapisniku broj 13-697-65/06 od 25.07.06. Opremu je predao član tehničke komisije Nurko Brulić. Istovremeno je Besim Jaganjac po telefonskom nalogu od firme Soko BH d.o.o isključio sistem videonadzora, što smo konstatovali i zapisnikom tehničke komisije broj: 13-697-66/06 od 26. 07.2006. godine", stoji u saopćenju za javnost Fonda.

Fond pritom napominje da je radi pravovaljanog informiranja i radnji koje se poduzimaju u interesu pronalaska počinioca terorističkog akta na mezaru Alije Izetbegovića već dao informaciju "o pitanju tehničke neispravnosti videonadzora".

U saopćenju za javnost su potpisi članova spomenute tehničke komisije Fedine Ljubunčić, Ibrahima Hadžibajrića i Nurke Brulića.