BiH
5

Inzko u Zvorniku: Budućnost BiH je suživot

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Zvorniku da je "budućnost BiH u suživotu i da u tom suživotu treba sarađivati, posebno kada je u pitanju terorizam".

Nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem i predsjednikom Skupštine opštine Mersadom Mehmedovićem, Inzko je rekao novinarima da se u regionu mora sarađivati, bez obzira da li je to Beograd, Zagreb, Zvornik, Sarajevo, Banja Luka, i zapitao se zašto bi bio samo organizovani kriminal, a da ne bude organizovana policija, politika i društvo.

"Sada je vrijeme da ne rušimo mostove, nego da gradimo mostove, nije vrijeme podjela, nego vrijeme saradnje i mislim da su građani Zvornika veoma dobro reagovali, bili su uzdržani i grad se, vidim, vratio u normalan život", rekao je Inzko.

Tvrdeći da se i kod bošnjačkog stanovništva čin napada na Policijsku stanicu u Zvorniku osuđuje, Inzko je izrazio nadu da će to ostati pojedinačan čin.

"Nažalost, teško je to spriječiti, jer policija, koja je aktivna i prati sve događaje, ne može da prati svakog pojedinca", smatra Inzko.

On je rekao da je, i kao visoki predstavnik i kao čovjek, došao u Zvornik da izjavi saučešće povodom ubistva policajca Dragana Đurića i da je posjetio ranjenog policajca Stevu Milovanovića.

"Sa Milovanovićem sam imao kraći razgovor i jako me je dirnulo kada sam ga pitao boli li ga rame, a on odgovorio da ga boli duša", rekao je Inzko.

Inzko je prethodno posjetio Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, gdje je u ponedjeljak 27. aprila izvršen teroristički napad u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca i razgovarao sa načelnikom stanice Stanimirom Vidovićem i njegovim saradnicima o sigurnosnoj situaciji u Zvorniku.

Inzko je posjetio i ranjenog policajca u terorističkom napadu Stevu Milovanovića, koji se nalazi na liječenju u Opštoj bolnici Zvornik.