BiH
0

Inzko otvara Ured Evropskog pokreta u BiH u Vitezu

FENA
Valentin Inzko (Foto: AFP)
Valentin Inzko (Foto: AFP)
Visoki predstavnik i specijalni izaslanik Evropske unije u BiH Valentin Inzko u ponedjeljak, 29. novembra, u Franšiznom centru BiH u Vitezu svečanim činom presijecanja vrpce otvorit će kantonalni Ured Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini.

Otvaranju ovog ureda, kako je najavljeno danas iz Evropskog pokreta u BiH, prisustvovat će ambasador Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić i druge ugledne uzvanice iz javnog i društvenog života.

Prije otvaranja Ureda EP-a, programom su predviđeni kraća posjeta općini Vitez i razgovor Inzka i ambasadora Staničića s načelnikom Viteza Vladom Alilovićem, nakon čega će uslijediti obilazak privrednog postrojenja u Poslovnoj zoni Vitez.

Otvaranje Ureda je predviđeno za 10 sati, nakon čega će biti organizirana prva zvanična pres-konferencija Evropskog pokreta u novim prostorijama.

Inzko i Staničić će poslije izjava za medije, učestvovati u razgovoru - dijalogu sa uspješnim menadžerima i poduzetnicima Viteza i susjednih općina regiona, koji će održati u prostorijama Franšiznog centra BiH- hotel "Central" u Vitezu, rečeno je u najavi.

Nakon ureda u Zenici, Gračanici i Zavidovićima, kancelarija u Vitezu će biti četvrti biro Evropskog pokreta na teritoriji BiH, a u pripremi su otvaranja prostorija u Banjoj Luci i na Palama početkom 2011.godine.