BiH
0

Inzko će učestvovati na sastanku

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko prisustvovaće sutrašnjem sastanku u Banjaluci sa liderima prudske trojke ukoliko on bude održan, potvrdila je Srni portparol OHR-a Ljiljana Radetić.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije Srni da nije otkazao sutrašnji sastanak sa predsjednicima SDA Sulejmanom Tihićem i HDZ-a BiH Dragan Čovićem u Banjaluci, te dodao da će sastanak biti održan, bez obzira da li će se na njemu pojaviti svi koji su pozvani.

Iz SDA je danas saopšteno da Tihić neće sutra ni ubuduće učestvovati u razgovorima prudske trojke sve dok Kancelarija visokog predstavnika i međunarodna zajednica, kako se navodi, ne zaustave antidejtonsko djelovanje Dodika.

Portparol HDZ-a BiH Mišo Relota izjavio je Srni da je dolazak Čovića na sutrašnji sastanak prudske trojke u Banjaluci još neizvjestan i da je u toku, kako je naveo, živa diplomatska aktivnost domaćih i međunarodnih zvaničnika.

"HDZ BiH je za konstruktivne razgovore na temelju dijaloga i kompromisa i to je jedino ispravno rješenje", ocijenio je Relota i dodao da će tek večeras biti poznato da li će uopšte doći do sastanka.