BiH
0

Inzko: BiH da iskoristi ogromne šanse u poljoprivredi

FENA
Bosna i Hercegovina ima ogromne šanse u poljoprivredi, mnoge veće nego što su trenutno iskorištene- ocijenio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.

Rekao je da i građani treba da iskoriste svoje mogućnosti da zemlja krene naprijed.

Stoga ih je pozvao da izađu na izbore, ali i da se zapitaju ko je ispunio obećanja u prošlosti, a ko ima realne i dobre planove za budućnost.

Inzko je danas u Derveti posjetio poljoprivrednu zadrugu „Agroposavina Farm“, kao i dvije farme u blizini ovoga grada te se upoznao o rezultatima njihovog rada.

Direktor „Agroposavine“ Rajko Kulaga je rekao da je s visokim predstavnikom u BiH razgovarao o dosadašnjim rezultatima poslovanja, ali i planovima za budućnost.

Kaže da je namjera da ova zadruga postane nosilac razvoja poljoprivredne proizvodnje, ne samo lokalne zajednice već i šire regije.

Poljoprivredna zadruga „Agroposavina Farm“ Derventa je, kazao je Kulaga, osnovana 2002. godine na inicijativu većih farmera s područja općine Derventa, povratnika i raseljenih, uz podršku stručnog kadra i lokalne zajednice.

Zadruga je osnovana radi organizovanja i udruživanja većeg broja zadrugara i kooperanata, nosilaca poljoprivredne proizvodnje na području ove općine radi ostvarivanja zajedničkih interesa i predstavlja otvorenu poljoprivrednu organizaciju koju odlikuje visoki nivo usluga i poboljšan ekonomski položaj zadrugara kroz podizanje standarda i kvaliteta života na selu.