BiH
18

Inicijativa za Stolac: Želimo samo zakonske i poštene izbore

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Inicijativa za Stolac saopćila je kako nastavlja s pravnim radnjama čiji je konačni cilj održavanje fer izbora koji bi se proveli u tom gradu.

"Smatramo da je Centralna izborna komisija BiH donijela političku odluku, kojom je neravnomjerno raspodijelila 'krivicu' na sve osim na HDZ BiH Stolac. Nadamo da će Apelacioni odjel Suda BiH poništiti odluku CIK BiH kojom se sankcioniraju naši kandidati", navodi se u priopćenju za javnost Inicijative za Stolac.

Dodaje se kako su u toj organizaciji uvjereni da postoji dovoljno dokaza da Apelacioni odjel Suda BiH potvrditi odluku o razrješenju dužnosti predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića.

"Naglašavamo da ne podržavamo bilo kakvo podizanje nacionalnih i/ili vjerskih tenzija od strane bilo kojeg pojedinca, grupe, organizacije ili udruženja. Zbog toga pozivamo sve one građane Stoca, a naročito one koji podržavaju Inicijativu za Stolac, da ne zaborave naše osnovne principe, da ne sudjeluju u bilo kakvom potpirivanju nacionalne ili vjerske netrpeljivosti ili na bilo koji drugi način doprinose osjećaju nelagode u općini Stolac", navodi se u sapćenju.