Radom za boljitak
0

Incident u Zastupničkom domu

FENA
Narodna stranka Radom za boljitak priopćila je da je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH "predsjedavajući iz redova vladajuće šestorke, kršeći član 70 Poslovnika Zastupničkog doma, spriječio zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak Jerku Ivankovića Lijanovića da odgovori na pitanja koja su proizašla iz rasprave o Prijedlogu zakona o podršci domaćoj proizvodnji".

"Pitamo vladajuću šestorku zašto se boje rasprave o podršci domaćoj proizvodnji. Očito je riječ o sprezi sa uvoznim lobijima, pa ne žele da sve informacije izađu u javnost", navodi se u priopćenju, te napominje da bi se usvajanjem tog zakona zaštitila domaća proizvodnja i osigurala nova radna mjesta.

"Ovakvim nezainteresiranim stavom vladajuća šestorka pokazuje svoj nemar prema domaćoj proizvodnji i problemima građana. Smatramo da zaslužujemo priliku da obrazložimo svoje razloge za podnošenje ovog zakona. Nameće se pitanje krše li se ovakvim postupcima osnovna demokratska načela i sloboda govora", stoji u priopćenju.