Distrikt Brčko
0

Imenovati nove članove Izborne komisije

FENA
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian naložio je Skupštini Distrikta Brčko da bez odlaganja pokrene postupak izbora i imenovanja dva nova Člana Izborne komisije Distrikta Brčko u skladu sa procedurama i principima propisanim izbornim zakonima Bosne i Hercegovine i Distrikta Brčko, saopćeno je iz OHR-a.

Prema ovoj odluci, Skupština Distrikta Brčko će što je prije moguće, nakon što usvoji izvještaj o radu za 2008. godinu i finansijski izvještaj za 2008. godinu Izborne komisije Distrikta Brčko, pokrenuti postupak izbora i imenovanja pet članova Izborne komisije Distrikta Brčko u skladu sa procedurama i principima propisanim izbornim zakonima Bosne i Hercegovine i Distrikta Brčko i okončati postupak imenovanja najkasnije do 1. januara 2010. godine.

Sadašnji članovi Izborne komisije Distrikta Brčko će nastaviti da obavljaju sve dužnosti i obaveze koje imaju kao članovi Izborne komisije Distrikta Brčko sve dok Skupština Distrikta Brčko ne imenuje nove članove.

U obrazloženju svoje odluke Gregoiran navodi da nakon odluke Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) od 14. jula 2007. godine, kada je odbila dati saglasnost na imenovanje novih članova Izborne komisije Distrikta Brčko, ni Skupština Distrikta ni CIKBiH nisu imenovali nove članove kako je zakonom propisano.