BiH
0

Imenovani dekani Filozofskog fakulteta i FPN-a u Sarajevu

FENA
Prof. dr. Srebren Dizdar dobio je saglasnost Vlade Kantona Sarajevo kojom je odobreno Upravnom odboru Filozofskog fakulteta u Sarajevo da prof. Dizdara imenuje za dekana ove visokoškolske ustanove, saopćeno je danas iz Pres-službe KS-a.

Vlada je dala svoju saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Fakultet političkih nauka u Sarajevo da se prof. dr. Mirko Pejanović imenuje za dekana ove javne ustanove.

Data je saglasnost Školskom odboru JU “Srednja zubotehnička škola” da se mr. Jildza Rađo, profesorica biologije, imenuje za direktoricu ove škole na mandatni period od četiri godine.

Profesor matematike Avdija Serdarević će nakon danas dobivene saglasnosti Vlade KS-a biti imenovan od Školskog odbora Srednje ekonomske škole Sarajevo za direktora ove škole.

Školski odbor “Mješovite srednje škole za elektroenergetiku” nakon današnje saglasnosti Vlade imenovat će Emina Deliahmetovića za direktora škole.

Profesor Safet Velić bit će imenovan za direktora OŠ “Behaudin Selmanović”.

Iz budžeta Kantona Sarajevo za 2007. godinu današnjim zaključcima Vlade Kantona Sarajevo po 100.000 KM bit će utrošeno za: sanaciju i rekonstrukciju Sportske dvorane Hadžići, za sanaciju i rekonstrukciju Sportske dvorane “Amel Bečković” Vogošća i za sanaciju i rekonstrukciju sportske dvorane Ilidža.