BiH
0

Imenovan predsjednik i pet članova UO Univerziteta u Sarajevu

FENA
Sjedište Vlade KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjedište Vlade KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U skladu sa Odlukom o utvrđivanju postupka imenovanja članova Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu koje imenuje Vlada Kantona te po odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanoj 47. sjednici imenovala šest članova Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu.

Oni će uz već imenovanih pet članova UO od strane Senata činiti Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu. Za predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu imenovan je Mevludin Mekić, a danas imenovani članovi su Sifet Kukuruz, Azemina Njuhović, Osman Topčagić, Dobrila Govedarica Nevjestić i Sandra Začinović.

Danas je utvrđen Nacrt rada Vlade Kantona Sarajevo za 2014. godinu, a Vlada je utvrdila i prijedloge odluka o privremenom finansiranju potreba Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te potreba Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo za prva tri mjeseca naredne godine, saopćeno je iz Pres-službe KS.