BiH
0

Ime novog ministra privrede RS-a još nije saopćeno

FENA
Konsultacije o imenovanju novog ministra privrede, energetike i razvoja RS-a su još u toku, iako se zna osoba koja bi trebalo da dođe na to mjesto, potvrdio je danas entitetski premijer Milorad Dodik.

On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da je potrebno provesti određenu proceduru o imenovanju novog ministra pravde RS-a, a da je "odabran" čovjek, čije ime nije otkrio, za tu funkciju jer je stručan, iskusan i ima veliko iskustvo u privredi.

Podsjećamo, raniji ministar privrede Rajko Ubiparip podnio je ostavku na tu funkciju.

Vlada RS-a na današnjoj sjednici je razmatrala i informaciju u vezi s Prijedlogom zakona o praznicima na državnom nivou, a Dodik je rekao da je stav RS-a da se mogu obilježavati Nova godina, 1.maj, 9.maj, Dan pobjede nad fašizmom, Dan potpisivanja Dejonskog sporazuma, 21.novembar kao Dan državnosti i vjerski praznici.

"To su praznici koje možemo prihvatiti, a nijedan drugi nećemo", dodao je on.

Dodik je na današnjoj pres-konferenciji u Banjoj Luci govorio i o radu Vlade RS-a u četiri mjeseca ove godine, a na sjednici su razmatrani i izvještaji o radu ministarstava.

Naveo je i da je on zadovoljan radom Vlade i svih ministarstava, bez obzira na to "što ima medija koji u tom radu žele da vide loše stvari".