Borci prijete neredima
0

"Imate rok do 14 sati da nam se obratite"

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Dobitnici najviših ratnih priznanja dali su rok Vladi FBiH da do 14 sati formira pregovarački tim koji će im se obratiti. Ukoliko se to ne desi, najavili su da će nakon isteka roka oko 2.000 protestanata krenuti na ogradu i prema zgradi Vlade koju osigurava više stotina policajaca.

Podsjećamo, više stotina pripadnika Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH okupilo na prostoru oko ulice Ali-pašina ispred zgrade Vlade FBiH.

Zamjenik ratnog komandanta Prvog korpusa Armije BiH Ismet Dahić pozvao je policajce koji čuvaju zgradu na današnjem protestu da im se priključe u borbi protiv kriminalaca koji se u velikom broju nalaze u institucijama sistema.

Dahić je pozvao dobitnike najvećih ratnih priznanja da pokažu dostojanstvo jer su oni svoja odličja stekli u borbi protiv neprijatelja, a ne u borbi za fotelje.

Prema izjavama organizatora skupa, u toku je formiranje tima za pregovore s predstavnicima institucija vlasti. Do sada na protestima nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti. Ukoliko do postavljenog roka borci ne dobiju odgovor, krenut će na ogradu postavljenu ispred platoa zgrade Vlade, a kažu da ako policija želi, neka puca na njih.

Prema neslužbenim informacijama, u Vladi se nalaze samo dežurni uposlenici, a svi ostali su prije podneva napustili zgradu.

Uskoro opširnije