Izetbegović borcima
0

"Imat ćete svog čovjeka u Predsjedništvu"

Sarajevo-x.com
"Da nije bilo boraca koji su dali svoje živote i onih koji su žrtvovali svoje zdravlje za odbranu naše zemlje, danas ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine", kazao je Bakir Izetbegović, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na iftaru sa ratnim vojnim invalidima, organiziranom u olimpijskoj dvorani Zetra, navodi se u saopćenju SDA.

Na druženju, čiji su domaćini bili Bakir Izetbegović i njegova supruga, naglašeno je da najveću zahvalnost dugujemo borcima Armije BiH, kako bi nove generacije, mladi ljudi, imali sigurnu budućnost i vodili ovu zemlju ka Evropskoj uniji.

"Izrazio sam svoju zahvalnost i obećao borcima da će ponovo imati svog člana Predsjedništva. Svakom od njih pojedinačno su otvorena vrata. Oni su razlog zbog kojeg smo mi danas tu", dodao je Izetbegović.

"Popravit ću loše poteze Harisa Silajdžića"

„Stranka demokratske akcije dvadeset godina se bori za povećanje penzija i osiguranje radnih mjesta mladim osobama i radno sposobnom stanovništvu. Dok su drugi činili sve da održe i kontroliraju vlast, mi smo činili sve da osiguramo povećanje investicija u Bosnu i Hercegovinu", istakao je Bakir Izetbegović na predizbornom skupu održanom u Kiseljaku.

Na svečanoj akademiji upriličenoj povodom dvadesete godišnjice Stranke demokratske akcije u Kiseljaku, Izetbegović je naglasio da će učiniti sve da popravi loše poteze Harisa Silajdžića u protekle četiri godine.

"Zahvaljujući rigidnoj politici Harisa Silajdžića otvoren je prostor za antibosansko djelovanje i drskost Milorada Dodika. Naša zemlja nema još četiri godine za Harisa i neslogu među ljudima", dodao je Izetbegović i naglasio da će fokus Stranke demokratske akcije biti usmjeren na razvoj privrede i osiguranje poslovnog ambijenta.