Osvojio treći mandat
22

Imamović: Uradit ćemo i više nego što smo obećali

Piše: D. Brkić
Poslije 2004. i 2008. godine kandidat SDP-a za načelnika Općine Tuzla Jasmin Imamović pobijedio je i na lokalnim izborima 2012. godine. Imamović, koji je rođen na današnji dan, funkciju načelnika Općine Tuzla preuzeo je 2001. godine od Selima Bešlagića.
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
U historiji Tuzle ostalo je zapisano kako je rekorder po dužini mandata bio Osman Vilović (1908.-1922.), a na kraju novog mandata Jasmin Imamović će nadmašiti dosadašnji rekord.

Na konferenciji za medije, koja je održana u Općini Tuzla, novi stari načelnik Jasmin Imamović se zahvalio građanima što su mu ukazali povjerenje. Podsjetimo kako je Imamović odnio pobjedu ispred kandidata SDA Adija Rifatbegovića, nezavisnog kandidata Zlatka Berbića, kandidata SBB-a Fikreta Selmana i kandidata HSP-a Zlatka Vidakovića.

Jasmin Imamović je najavio kako će zajedno sa svojim saradnicima krenuti u realizaciju onog što je obećao u predizbornoj kampanji koja je, prema njegovom mišljenju, bila teška i sa "niskim udarcima". Također, najavio je kako će analizirati programe svojih protukandidata i da će realizovati ono što je dobro. Ujedno, najavio je i otvaranje BIT centra 4 jer su, kako kaže, BIT centri u Tuzli najbolji tehnološki parkovi na prostoru bivše Jugoslavije.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Također, najavio je završetak saobraćajnice koja će povezati Šićki Brod i bolnicu Kreka, bit će završena i sjeverna gradska saobraćajnica te cesta ka Trnovcu, UKC Tuzla i parking kod UKC Tuzla.

“Pregledat ću programe svojih protukandidata. Ono što bude dobro i prihvatljivo mi ćemo realizovati. Mogu reći da ćemo uraditi više nego što smo obećali u predizbornoj kampanji”, izjavio je novi-stari načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Kada je riječ o Općinskom vijeću Tuzla, prema do sada raspoloživim informacijama vijećničke pozicije su osvojili SDP, SDA, SBB, BOSS, Tuzlanska alternativa i NS Radom za boljitak.