BiH
0

Imamović organizirao prijem za tuzlanske sportaše

FENA
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović primio je danas sportaše tuzlanskih klubova koji su postigli zapažene rezultate na ovogodišnjim natjecanjima.

U susretu s reprezentativkama članicama KK "Tuzla Simbra" Merimom Softić, Mirsadom Suljkanović, Lejlom Ferhatbegović Dizdarević i Unom Selman te njihovim trenerom i selektorom ženske karate reprezentacije BiH Fikretom Selmanom načelnik Imamović je uputio čestitke za odlične nastupe na Europskom prvenstvu u Talinu s reprezentacijom, ali i za sjajan uspjeh koji su ostvarile kao članice KK "Tuzla Simbra" na Europskom klupskom natjecanju u Mariboru.

Nakon toga upriličen je i prijem za svjetskog prvaka u kik boksu - "Wako pro" verzija Salku Zildžića i predstavnike kluba borilačkih sportova "Flek Tom-cat . Tom prigodom načelnik je uputio čestitke i izrazio zahvalnost našim sportašima koji na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju i svoj grad te tako doprinose stvaranju boljeg imidža i ugleda BiH u svijetu.

Nogometaši "Slobode" svih selekcija i članovi Uprave kluba također su bili gosti kod načelnika i to juniori i kadeti zbog osvojenih prvih mjesta, a prvi tim zbog drugog u KUP-u BiH.

Načelnik Imamović podsjetio je da će Tuzla, uskoro imati najbolji stadion u BiH što će svim sportašima i njihovim trenerima i FK "Sloboda" i AK "Sloboda Tehnograd" stvoriti bolje radne uvjete i ambijent za velika sportska natjecanja.

Najvažnije je stvoriti zakonske okvire kojima bi bila regulirana sportska djelatnost, istaknuo je načelnik Imamović i dodao da bi se tim zakonom morala precizirati obveza izdvajanja za sport minimalno dva posto u proračunima svih razina vlasti.

Tek tada bi se mogli prevladati problemi financiranja sporta i stvorili uvjeti za njegov razvoj i stvaranje vrhunskih sportaša i sportskih klubova, kazao je Imamović.