Bakir Izetbegović u Brezi
0

"Imamo realnu i progresivnu politiku"

Sarajevo-x.com
"Izbori su šansa da se promijeni neodgovorna politika koja je srušila reforme Ustava BiH i onemogućila da i Bošnjaci budu značajaniji dio policije RS-a", poručio je Bakir Izetbegović kandidat Stranke demokratske akcije BiH (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH povodom obilježavanja 20. godišnjice Općinskog odbora SDA Breza.

"Imamo realnu i progresivnu politiku koja može i mora pobijediti na predstojećim izborima. Napravili smo jednu vojsku, jedinstvenu obavještajnu službu, državnu graničnu službu, od tri- jedan ekonomski prostor“, kazao je Izetbegović i dodao da je SDA u proteklih deset godina aktivno učestvovala i na uspostavljanju 71 državne institucije.

Izetbegović je podsjetio da se SDA u proteklom periodu zalagala za BiH, za razliku od pojedinaca koji su se borili za vlast, medije i vlastite biznise.

Poručio je da se narod ne smije ponovo zavarati.

"U suprotnom, nastavit će se svađe između Sarajeva i Banja Luke, kako bi se dokazalo da BiH ne može funkcionisati. To ne smijemo i nećemo dopustiti,“ naglasio je Izetbegović.

Obilježavanju godišnjice u Brezi i iftaru prisustvovao je veliki broj aktivista i simpatizera SDA i predstavnika javnog života Zeničko-dobojskog kantona.