BiH
320

Imam Mesdžidu-l-harema u Mekki predvodio džumu i hutbu u Begovoj džamiji

Klix.ba
(Foto: Haris Begić/Klix.ba)
Imam i hatib mesdžidu-l-harema iz Mekke Salih bin Humejd, predvodio je današnju džumu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, u kojoj je održao i hutbu.

Dr. Salih bin Humejd, imam i hatib Mesdžidu-l-harema iz Mekke, predsjedavajući Uprave dva časna harema i bivši predsjednik Savjetodavne skupštine (Medžlis šura) Kraljevine Saudijske Arabije boravi u višednevnoj posjeti Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Ovo je druga posjeta Saliha bin Humejda Bosni i Hercegovini. Izrazio je zadovoljstvo što je gost reisu-l-uleme i Islamske zajednice u BiH i što je ponovo među ulemom u BiH. Izrazio je zadovoljstvo primijetnim napretkom u odnosu na svoju prethodnu posjetu.

Gost iz Mekke se sastao sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem i sa muftijama u konferencijskoj sali u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Na Koševskom brdu u Sarajevu je s reisu-l-ulemom prisustvovao otvorenju džamije, a sutra će posjetiti Muftiluk tuzlanski, gdje će mu domaćin biti Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Dr. Salih bin Humejd je i profesor na nekoliko univerziteta, a napisao je 25 knjiga o islamskim temama.