BiH
1.1k

Imam Careve džamije u Sarajevu: Gospodo iz SDA, distancirajte se od Radončića

Klix.ba
Imam Careve džamije u Sarajevu Sadrudin Išerić
Imam Careve džamije u Sarajevu Sadrudin Išerić
Imam Careve džamije u Sarajevu i hafiz Sadrudin Išerić poručio je rukovodstvu SDA da se distanciraju od Fahrudina Radončića, nakon njegovih izjava na sudu u Prištini da je Alija Izetbegović bio nalogodavac određenih ubistava.

"Gospodo iz SDA ili ćete se distancirati od Radončića ili ćemo se mi distancirati od vas", poručio je Išerić na svom Facebook profilu.

Dodao je kako je na jednoj od hutbi kada je bilo aktuelno pitanje koalicije SDA/SBB poručio da ako je koalicija sklopljena radi jedinstva "progutat će", ali ako je radi očuvanja fotelja dao Bog pa propali i jedni i drugi.

"Časnije je biti opozija nego biti u vlasti po svaku cjenu i sa svakim. Nema riječi kojima možemo opisati izjave Radončića u Prištini na sudu u kojima javno optužuje Bošnjake za početak rata i tako udara na ličnost i čast rahmetli predsjednika i cijelog naseg naroda. Da li zaista i dalje računate na našu naivnost i pasivnost. Gospodo pred velikim ste izazovom, ne zbog vas jer većinu od vas bi trebalo penzionisati, nego zbog naroda i države. Gospodo probudite se i počnite raditi, iskreno i predano kao što to rade pojedinci, koji će vjerovatno biti neki novi nezavisni ukoliko se ne promjenite i ne pročistite. Ako ne znate koga promjeniti ili protjerati samo malo, malo poslušajte narod", poručio je Išerić.

Dodaje kako se javnosti obraća zbog čistih namjera i brige.

"Ponavljam ili se distancirajte od Fahre i njemu sličnih ili ćemo se mi distancirati od vas", navodi Išerić.