Sarajevo
0

Ilidžanski terminal od septembra imaće novi izgled

Sarajevo-x.com
Tramvajski i autobuski terminal na Ilidži od septembra imaće potpuno novi izgled, kazao je za naš portal Nazif Babajić, šef za investicije u Općini Iidža.

"Ilidžanski terminal bio je na listi prioriteta Općine Ilidža, jer se poslije rata nije ništa uradilo na njegovoj obnovi. Radovi su počeli prošle sedmice. Trenutno se vrši skidanje starog asfalta koji će biti zamijenjen novim“, kaže Babajić.

Osim asfaltiranja, uradiće se i hortikulturalno uređenje ovoga prostora.

„Ovaj prostor estetski nije bio prihvatljiv, nedostajalo je zelenila, a i rasvjeta je bila loša. Općina Ilidža u saradnji sa Ministarstvom prometa i komunikacija i Direkcijom za puteve odlučila se za realizaciju ovoga projekta. Finasijska sredstva većim dijelom izdvojena su iz budžeta Općine, dok je jedan dio sredstava izdvojilo Ministarstvo prometa i komunikacija KS putem grantova“, naglašava Babajić.

Završetak radova na asfaltiranju i zamjeni kablova planiran je za 6. septembar, dok će za hortikulturalno uređenje i rasvjetu biti potreban još mjesec dana.

„Oko hortikulturalnog uređenja angažovaćemo preduzeće Park, koje bi ovaj prostor trebalo obogatiti novim stablima“, pojašnjava Babajić.

Vrijednost radova procjenjuje se oko 500.000 maraka, od čega će oko 100.000 maraka biti dato za hortikulturu i rasvjetu.