BiH
75

Ilidža: Izabrana najljepša dvorišta i balkoni

FENA
Općina Ilidža je i ove, kao i prethodnih godina, organizirala izbor najljepšeg dvorišta i balkona sa cvijetnim aranžmanom, s ciljem očuvanja tradicije ilidžanskih bašti, ali i podizanja svijesti građana o značaju očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 30 aplikanata koje je komisija za izbor obišla i odabrala najbolje, kojima je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić danas uručio nagrade.

  • Nismo mi vas nagradili, vi ste nas nagradili ovom ljepotom, koja oplemenjuje i stvara ugođaj za oči i dušu. Nastavite da uređujete i njegujete vaša dvorišta i balkone - kazao je načelnik Memić.

Za najljepše dvorište prva nagrada pripala je Amiru Čauševiću iz Sokolović Kolonije, drugo mjesto osvojila je Enisa Kečo iz Hrasnice, a treće Rahima Glođo iz Ilidže.

Najljepši balkon sa cvijetnim aranžmanom je Slavice Zilić iz Otesa, dok je drugo mjesto pripalo Hadiji Skalonjić iz Hrasnice, a treće Mehudini Glođo također iz Hrasnice.

Za sve njih Općina Ilidža osigurala je novčane nagrade, i to u kategoriji najljepšeg dvorišta za prvo mjesto 500, drugo 400 i treće 300 KM.

Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300, druga 200 i treća 100 KM.

Enisa Kečo čije dvorište je osvojilo drugo mjesto, novčani dio nagrade u iznosu od 400 KM poklonit će nekoj od porodica sa Ilidže koja je u stanju socijalne potrebe.