BiH
0

Igralište Treće osnovne škole u Mostaru novo mjesto za zabavu i druženje

Klix.ba
Obnovljeno igralište Treće osnovne škole u Mostaru danas je svečano otvoreno u okviru akcije "Uljepšajmo naš grad", koju zajedno sprovde RSG Radio, UniCredit banka i Grad Mostar.

Tako su mladi ljudi iz grada na Neretvi dobili novi prostor za igru i druženje. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je da je ovo veoma lijep dan za Mostar i izrazio uvjernje da je ovo tek početak aktivnosti za uređenje manjih prostora kao prostora ugodnog življenja.

"Vjerujem da će ovu akciju pozdraviti i građani te da će nastojanja RSG Radija i UniCredit banke naići na odobravanje. Nadam se da će ovakvih aktivnosti biti sve više u BiH, jer je važno da sačuvamo naše ljepote za sljedeća pokoljenja. Važno je i da mladi sačuvaju ono što smo napravili, jer nismo bogata zemlja da bismo mogli nešto stalno obnavljati. Ovo je prilika da se grad zahvali RSG Radiju i UniCredit banci", rekao je Bešlić koji je uz direktora RSG Group Adnana Osmanagića i izvršnog direktora za maloprodaju UniCredit banke Hrvoja Lovrića otvorio park.

Osmanagić je rekao da je RSG Group ponosna na ovaj projekt te da tu vrstu društvene odgovornosti svi trebaju imati.

"Lijepo je kad se nađe neko da pomogne koliko može i mislim da bi se mnogi trebali ugledati na ovo što smo uradili, posebo na UniCredit banku koja je finansirala kompletan projekt. Djeca su vesela, znaju da je to njihovo mjesto za druženje i mjesto za igranje. Vrlo su zahvalni i zaista smo posebno dirnuti činjenicom koliko njima to sve znači", izjavio je Osmanagić.

"Raduje nas što je zajednička inicijativa građana, RSG radija i Unicredit banke rezultirala time da obnavljamo dječija igrališta. Djeca su kategorija kojoj trebamo pružiti prostor za kvalitetan psihofizički razvoj. Vjerujem da će biti puno igre, puno dječijeg smijeha i zabave", rekao je Lovrić.