Sarajevo
0

Iftari za 374 postača

Sarajevo-x.com
Narodna kuhinja Stari grad u Sarajevu i ove godine je zahvaljujući Kantonu Sarajevo, Općini Stari Grad i ljudima dobre volje, osim svakodnevne podjele obroka za 1.100 korisnika, organizovala podjelu iftara za socijalno ugrožene porodice.

Zilha Šeta, većini Sarajlija poznatija kao "Tetka“ za naš portal je kazala da ove godine kuhinja Stari Grad ima više postača, za razliku od prošlih godina.

"Tokom ramazana svakodnevno ćemo dijeliti 374 iftara, što je za 150 iftara više nego prethodnih godina. Po prvi put iftare će dobiti postači iz Srednjeg, Ilijaša i Vogošće. Pošto su sva tri naselja udaljena od kuhinje, u njima ćemo otvoriti punkt do kojeg ćemo distribuirati hranu. Postačima će svaki dan uz dva artikla biti podijeljen i somun", naglasila je Zilha.

Zilha kaže, da je osoblje kuhinje, danas prvog dana ramazana svakom postaču podijelilo kafu, kilogram sirovog mesa, šećer, mlijeko i voće.

"Nadamo se da će i ove godine, naši sugrađani osjetiti potrebu i pomoći socijalno ugrožene, kojih je svakog dana sve više u našem gradu“, dodala je Šeta.