BiH
0

IFC: Rješavanje sporova i korporativno upravljanje

FENA
International Finance Corporation (IFC) i Globalni forum o korporativnom upravljanju iz Washingtona organizuju jednodnevnu konferenciju o korištenju medijacije kao jednom od mehanizma rješavanja sporova u upravljanju dioničkim društvima.

Konferencija će biti održana u utorak, 25. septembra u Sarajevu, u hotelu Holiday Inn.

Učesnici konferencije razmotrit će najčešće uzroke nastanka nesuglasica i sporova u odnosima odbora, uprava i dioničara, te načine njihovog efikasnog rješavanja putem medijacije.

Na konferenciji će biti razmotreni praktični primjeri sporova iz regije i svijeta, uzrokovani spajanjem kompanija, nedostatkom komunikacije između odbora, direktora i dioničara, razlikama u planiranim strategijama kompanije i sličnim izazovima.

Konferenciji će prisustvovati i jedan od vodećih svjetskih autoriteta u oblasti korporativnog upravljanja Mervyn King, autor brojnih publikacija, dugogodišnji član arbitražnog suda međunarodne privredne komore u Parizu i aktivni medijator.

Također, u radu konferencije će učestvovati direktor odjela za mala i srednja preduzeća u IFC-u Laurence Carter i predsjednik Udruženja medijatora u BiH Aleksandar Živanović.