Tuzla
0

Identificirano pet skeletnih ostataka s više lokacija

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Komemorativnom centru u Tuzli danas je obavljena identifikacija pet skeletnih ostataka žrtava sa tri različita lokaliteta. U pitanju su grobnice s područja Milića, Bratunca i Crnog vrha. Skeletni ostaci pet identikovanih tijela pronađeni su još 2006. godine.

Većina nije kompletirana, ali zbog vremena proteklog od pronalaska, odlučeno je da se ipak objavi identifikacija. Jedan od najpotpunjih skeletnih ostataka bili su ostaci Muje Nukića, brata Mumina Nukića koji je nestao 1993. godine na lokalitetu u blizini Konjević polja. Naredne identifikacije zakazane su za početak iduće sedmice kada će biti objavljena identifikacija 12 ostataka ekshumiranih u novembru prošle godine. Najveći broj identifikovanih je sa podučja općine Bratunac, Redžići.

Fija Jusić danas je prisustvovala identifikaciji skeletnih ostataka tijela svog sina Husejna koji je nestao 1993. godine. Fija još traga za mužem, nestalim u istom periodu. Danas je sa drugim sinom Fahrudinom došla kako bi saznala gorku istinu. Majčinsku tugu pratilo je, ipak i olakšanje što će konačno moći obaviti dženazu svom sinu. Bol i suze nije mogao kriti ni brat Fahrudin.