Prezentacija u Sarajevu
0

Idejni projekat za izgradnju II faze Memorijalnog centra Potočari

FENA
Memorijalni centar Potočari
Memorijalni centar Potočari
Predstavljanje idejnog projekta za izgradnju II faze Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari - Spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine - u kompleksu Tvornice akumulatora Potočari, a prema prvonagrađenom konkursnom radu idejnog arhitektonskog rješenja II faze, bit će održano danas u Sarajevu.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Mersed Smajlović kazao je Feni da je prošle godine usvojeno idejno rješenje druge faze, a ona se odnosi na kompleks bivše Tvornice akumulatora, tretira sve vanjske površine i objekte.

"Na osnovu tog idejnog rješenja sklopili smo ugovor s Energoinvestom da uradi idejni i izvedbeni projekt. To je posao koji će biti završen krajem maja", kazao je Smajlović, dodajući da je do sada urađen idejni projekt.

Prilikom potpisivanja ugovora s Energoinvestom početkom januara ove godine, direktor te komapnije Džemail Vlahovljak kazao je kako će nastojati da u roku od četiri i po mjeseca naprave kompletnu projektnu dokumentaciju.

Predstavljanje idejnog projekta za izgradnju II faze Memorijalnog centra Srebrenica -Potočari zakazano je za 12 sati u zgrada Parlamentarne skupštine BiH.