BiH
89

Idealni uvjeti za zimske sportove na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini

Piše: M. N.
Bjelašnica
Na planinama Igman, Bjelašnica i Jahorina vlada prava zimska idila. Snježni pokrivač je dovoljno visok za zimske sportove, a snijeg i dalje pada.

Kako je saopćeno iz Službe za odnose s javnošću preduzeća ZOI'84, u Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti ski-liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), baby-liftovi i trosjedna žičara. Ukoliko zbog obaveza ne možete stići na planinu tokom dana, u ponudi je i noćno skijanje na Bjelašnici svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka, u terminu od 18:30 do 21:00.

Na Malom polju na Igmanu bit će pušteni u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok će na Velikom polju u funkciji biti baby-lift i staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega na vrhu Bjelašnice trenutno iznosi 255 centimetara, dok je na Babinom dolu 110 centimetara sa temperaturom od minus osam stepeni. Visina snijega na Malom polju na Igmanu je 75 centimetara, a temperatura je minus 10 stepeni.

Na Jahorini su trenutno u funkciji šestosjed Poljice, šestosjed Skočine-Prača, lift na Poljicama, lift Olimpik i baby-lift, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina. Trenutna visina snijega iznosi od 170 do 180 centimetara, a temperatura je minus 15 stepeni.

Uvjeti za zimske sportove bit će dobri i u narednim danima, a ukoliko se ne bavite njima svakako možete uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi svih navedenih planina gdje uz topli napitak možete biti dio zimske čarolije.