BiH
41

Idealni uslovi za skijanje na olimpijskim planinama

Klix.ba
Na olimpijskim planinama oko Sarajeva vladaju sjajni uslovi za skijanje i uživanje u zimskim radostima.
Bjelašnica
Bjelašnica

Staze su uređene, a ski liftovi u funkciji.

Bjelašnica

Na Babinom dolu u funkciji su ski liftovi BX, BY,K1 (kolijevka), heliodrom i trosjedna žičara. Noćno skijanje je omogućeno srijedom, četvrtkom petkom i subotom u terminu od 18:30 do 21 sat.

Visina snijega iznosi 140 cm, a temperatura je -1 stepen. Na vrhu Bjelašnice snježni pokrivač iznosi 317 cm, a temperatura je -8 stepeni.

Igman

Na Velikom polju u funkciji će biti staza za nordijsko skijanje, a na Malom polju baby lift se pušta u rad po potrebi. Na Malom polju trenutna visina snijega iznosi 110 cm, a temperatura -2 stepena.

Podsjećamo, KJP ZOI 84 OCS d.o.o Sarajevo od 9. marta 2015. godine utvrdilo je niže cijene ski karata u OJ Ski centar Bjelašnica- Igman, pa tako dnevna ski karta za odrasle košta 20 KM, dnevna ski karta za djecu 15 KM, četverosatna ski karta je 17 KM, a karta za noćno skijanje 15 KM.

Jahorina

Vrijeme je danas oblačno s maglom, a u funkciji su šestosjed Poljice, Ogorjelica, Skočine-Prača, te lift Poljice i baby lift. Radno vrijeme vertikalnog transporta je od 9 do 16 sati. Snježni pokrivač je visok 195 cm, a temperatura zraka je -3 stepena.

Jahorina
Jahorina

Na Jahorini za vikend pripremaju pravu poslasticu za sve skijaše - drugo izdanje KnockOut Snow Festivala, od 13. do 15. marta 2015. godine u organizaciji hrvatske agencije za mlade Collegium i u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Uz zimske radosti tu su i dnevne i noćne zabave za koje će se pobrinuti hrvatska pjevačica Maja Šuput, dečki čije obrade zvuče bolje od originala – The Night Express Band te odlični DJ-evi Jurki i Luca Montecchi.

Stanje na olimpijskim planinama može se pratiti putem online videoportala www.ski.ba.