BiH
0

Ibrahim Hadžibajrić prvačićima podijelio ruksake i školski pribor

FENA
Nova školska godina za 2.801 učenika šest starogradskih osnovnih škola i Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" počela je danas, a u školske klupe prvi put sjela su 273 prvačića, za koje je Općina Star Grad osigurala ruksake i školski pribor.

Tim povodom, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulture i sport Amina Deljković posjetili su danas Osnovnu školu "Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković" i područnu školu "Sedrenik" i prvačićima podijelili ruksake i zaželjeli im dobrodošlicu.

Načelnik Hadžibajrić je podsjetio da Općina Stari Grad već četvrtu godinu zaredom osigurava prigodne poklone za sve prvačiće te najavio da će ovaj projekt biti nastavljen.

  • Svim prvačićima, ne samo na području općine Stari Grad nego i u cijeloj BiH, želim sretan početak škole, a njihovim roditeljima i nastavnicima da ih izvedu na pravi put, istakao je načelnik Hadžibajrić učenicima, roditeljima i nastavnicima.

U svim starogradskim osnovnim školama učenici starijih razreda su za učenike prvih razreda pripremili prigodan program i zaželjeli im dobrodošlicu u školske klupe.