DNZBiH
0

Ibrahim Đedović kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

FENA
Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Demokratske narodne zajednice BiH (DNZBiH) je Ibrahim Đedović, predsjednik Glavnog odbora DNZBiH, odlučili su u petak u Velikoj Kladuši članovi Predsjedništva stranke.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bit će Rifat Dolić, predsjednik DNZBiH i aktuelni poslanik u ovom domu, dok će stranačku listu za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i na ovim izborima nositi Hafeza Sabljaković, potpredsjednica DNZBiH.

Nosilac liste kandidata DNZBiH za Unsko-sanski kanton bit će Admil Ado Mulalić, član predsjedništva stranke i načelnik Općine Velika Kladuša.

Na kandidatskim listama DNZBiH na ovim izborima bit će više od 200 kandidata iz svih dijelova BiH.

Liste su napravljene u skladu sa zakonima i ispunjavaju uslove u pogledu zastupljenosti oba spola i u pogledu zastupljenosti svih naroda koji žive u BiH.

Nakon što je Predsjedništvo stranke usvojilo prijedlog kandidatskih lista njih je, u skladu sa Statutom DNZBiH, potvrdio i Glavni odbor stranke na sjednici koja je također održana u petak, saopćeno je u subotu iz DNZ-a BiH.