BiH
1.5k

Iako se ne nazire kraj krize s GRAS-om, nastava neće biti obustavljena

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastava u srednjim i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo neće biti obustavljena, iako još uvijek niko ne zna kada će radnici GRAS-a prekinuti obustavu gradskog saobraćaja i pokrenuti vozila javnog prijevoza.

Prema informacijama iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, uspostavljen je alternativni prijevoz, a građanima je od jutros na raspolaganju 89 autobusa.

Iako su, otkako je GRAS obustavio gradski saobraćaj, zabilježeni izostanci đaka u školama na području KS, taj broj ipak nije zabrinjavajuće veliki, kazali su za TVSA u resornom Ministarstvu.

Osim toga, poručeno je da će škole imati veći stepen tolerancije kada su u pitanju izostanci u vrijeme kada ne radi javni gradski prijevoz.

Ministarstvo će i dalje pratiti broj izostanaka učenika i nakon analize prispjelih podataka, odlučiti o eventualnim promjenama u realizaciji nastavnog procesa, o čemu će učenici biti blagovremeno informisani putem sredstava javnog informisanja i zvanične web stranice ministarstva, rečeno je u ovom ministarstvu.