BiH
16

I u narednim danima oblačno s maglom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
I u narednim danima nas očekuje oblačno vrijeme s maglom u jutarnjim satima i najvišim dnevnim temperaturama od 10 stepeni.

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostalim područjima Bosne u nizinama će preovladavati magla ili niska naoblaka, a u višim područjima sunčano uz malu oblačnost.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka između – 1 i 4 stepena.

U nedjelju, 6. decembra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Po kotlinama u ostalim područjima Bosne prije podne se očekuje magla i niska obačnost, a u drugoj polovini dana pretežno vedro. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3, na jugu zemlje od 1 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U ponedjeljak, 7. decembra u Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla prije podne, koja se lokalno može zadržati i cijeli dan. U višim područjima sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2, na jugu zemlje od 1 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U utorak, 8. decembra u Bosni i Hercegovini umjerena oblačnost. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2, na jugu zemlje od 1 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.