Kandidat SDU u općini Stari Grad
0

I penzioneri podržali Emira Zlatara

Klix.ba
Na predizbornom skupu Stranke penzionera BiH data je javna podrška kandidatu za načelnika općine Stari Grad gospodinu Emiru Zlataru, objavili su iz SDUBiH.

Zlatar je naglasio da će, ukoliko dobije povjerenje građana na području općine Stari Grad, predstavnik penzionera biti u savjetu načelnika općine Stari Grad. Istakao je da je žalosna situacija u kojoj se nalaze penzioneri, da razumije njihove probleme, jer su u njegovoj porodici i otac i nana penzioneri.

"Neshvatljivo je da su ljudi koji su gradili BiH dovedeni u stanje ne samo socijalne potrebe, već egzistencijalnih životnih problema. Penzionerima se mora vratiti dostojanstvo koje su zaslužili, jer su oni ti koji su izgrađivali našu zemlju", izjavio je.

Zlatar je istakao da je u njegovom programu projekat subvencioniranja lijekova za hronične bolesnike, a koji se ne nalaze na esencijalnoj listi lijekova u Sarajevu.

"Briga o našim starim i iznemoglim, po mahalama i sokacima bit će stalna zadaća. Formirat ćemo i podržati nevladine organizacije koje će obilaziti te ljude, obaviti potrebnu nabavku i čišćenje za njih, urediti im avlije i ulaze, te biti, putem posebne telefonske linije njima na usluzi, za hitne slučajeve", najavio je kandidat SDU.

Zlatar je pozvao penzioenre da "ne nasjedaju na kampanje političkih stranaka koji im obećavaju trinaestu penziju ili povećanje penzija, jer to nijedna općina ne može provesti jer nije lokalna nadležnost".

"Takve manipulante treba kazniti na izborima", stav je Emira Zlatara, navodi se u saopćenju za javnost SDUBiH.