BiH
13

I mali heroji rade na izgradnji Roditeljske kuće

Piše: M. N.
"Gradnja" Roditeljske kuće na Hematoonkološkom odjelu
Radovi na izgradnji Roditeljske kuće na Jezeru gdje će boraviti porodice djece oboljele od raka idu predviđenim tokom. Izgradnji su se priključili i mali heroji koji su napravili model kuće na Hematoonkološkom odjelu.

Djeca, naši heroji koji se svaki dan hrabro bore za svoje živote, svjesni su da bi im ta kuća značila boravak s porodicom. Deset porodica iz cijele BiH moći će biti smješteno u apartmanima kuće koja se nalazi blizu Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Kada nisu na terapijama, djeca će moći boraviti u kući i igrati se sa svojim bližnjima.

Kuća će sadržavati i prostor za igru, vježbanje, rehabilitaciju, zajedničku kuhinju, salu za sastanke, a svaka porodica će imati svoj apartman.

No, za izgradnju kuće potrebno je još 800.000 KM. Ukoliko ste u mogućnosti svoj doprinos možete dati pozivom na humanitarni broj 090 292 014 ili uplatom na žiro račun 161 00000 388 901 24. Također, možete pomoći u građevinskom materijalu, a za više informacije možete se obratiti projekt menadžeru Roditeljske kuće Fikretu Kubatu na broj telefona 062 599 344.

Pomozimo da naši mali borci dobiju dugoočekivani dom.