Sporne tri linije u Sarajevu
0

I Grasu i Centrotransu zabranjen prevoz putnika

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove donijeli su rješenja kojima se privremeno zabranjuje obavljanje javnog linijskog prevoza putnika Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću “GRAS" i "Centrotrans – Eurolinesu" d.o.o. Privremena zabrana odnosi se na autobuske linije Dobrinja - Vijećnica, Hrasnica - Vijećnica i Ilidža - Hrasnica, na kojima od prošlog ponedjeljka 19.04.2010. godine putnike prevoze oba prevoznika.

Rješenja su donesena nakon izvršenog inspekcijskog nadzora na okolnostima nastalim uvođenjem autobuskih linija od strane prevoznika "Centrotrans – Eurolines" d.o.o. Sarajevo, koji su proveli saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove na zahtjeve Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, "GRAS-a" i "Centrotransa", saopštila je inspekcija.

Kontrolu izvršenja donesenih rješenja na pomenutim relacijama saobraćajni inspektori će početi već danas (utorak) i u slučaju nepoštivanja poduzeti sve Zakonom predviđene mjere, navedeno je u saopštenju za javnost koje je stiglo na našu adresu.

Hajrudin Papić, predsjednik Sindikata vozača "GRAS-a", kaže da će vozila GRAS-a nastaviti saobraćati na relacijama Dobrinja-Vijećnica i Ilidža-Hrasnica, ali sa korigovanimm redom vožnje.

Komercijalni autobus koji prevozi putnike na relaciji Dobrinja - Vijećnica će umjesto dosadašnjih deset voziti svakih 15 minuta tokom radne sedmice, rekao je Papić.

On kaže da još nije utvrđen novi red vožnje na relaciji Ilidža - Hrasnica.